måndag, januari 14, 2008

Inredningslista

Inredningsskadad som jag är hänger jag ju självklart på "alla" inredningsbloggar. Inne hos Malin i Inspiration & design (som ni kan klicka er till i min blogglista) hittade jag denna roliga listan som jag tänkte hänga på! Här kommer mina svar! :)

1.Vad är du mest nöjd med i ditt hus/ lägenhet?
Jag är mest nöjd med det faktum att vi lyckats hålla en röd tråd genom hela lägenheten. Samma färgskalor och samma material på möblerna. Sen är jag väldigt nöjd med just köket, fast det är inte bara vår egen förtjänst utan jag gillar storleken och planlösningen på köket också, men även möblerna och färgerna är jag nöjd med.
2. Vilket är ditt favoritrum?
Får nog lov och svara köket där eftersom det är det rummet som är mest färdigt renoveringsmässigt. Sen så är det ju gott med mat! ;)
3.Vilken är din favoritpryl?
Oj, har många! Men det jag är mest nöjd med och faktiskt tänker "gud så snygga dem är!" om varje dag (ja, jag skojar inte!) är bordslamporna i vardagsrummet. Kommer då aldrig byta ut dem! De är värda varje krona!
4. Vilken är din favoritmöbel?
Soffan! Snyggast, skönast, vitast :)
5. Vilket är ditt bästa heminredningstips?
Tänker som Malin här, förenkla med små medel. Det är så lite som krävs för en förändring och det behöver inte kosta skjortan.
Sen så ska man gå på sin egen känsla, göra det man själv tycker är snyggt, vare sig man kommit på det själv eller gör exakt som någon annan. Tycker man någon har det snyggt så varför inte härma? Det blir ju personligt iaf, för känner du att det är du så kan det ju inte bli opersonligt. Dessutom blir det ju aldrig exakt likadant eftersom man aldrig härmar rakt av in i minsta detalj.
6. Vad skulle du mest vilja göra om/ fixa hemma hos dig?
Haha, jag har alltid massa saker jag vill göra om. Just nu vill jag måla alla väggar i hela lägenheten vita, samt sätta fondtapet någonstans. Sen vill jag renovera klart köket med nytt kakel och ny diskho och nya bänkskivor.
7. Vilken är din absolut tråkigaste syssla inom städning?
Damma!! Det gör jag typ aldrig :P Inte dammsugar jag heller, men det gör sambon så det blir ju gjort iaf ;)
8. Vilket städmoment tycker du är minst tråkigt?
Diska gillar jag. Tycker det är rogivande och älskar att se när det blir finare och finare på diskbänken.
9. Vilket tycker du är roligast att pyssla med i hemmet?
Allt som har med hemmet att göra tycker jag är roligt! (förutom att damma och dammsuga då, haha!). Jag kan bli sugen på att ställa mig och diska till exempel, och blir ibland till och med besviken om det inte finns någon disk (!). Plocka iordning i skåp och lådor är också roligt, och att ändra om mellan rummen genom att byta gardiner mellan t.ex vardagsrum och sovrum för att förnya lite med enkla medel. Roligast är ju när man köpt något nytt och ska ställa fram det.

Nu blev jag sugen på att fixa lite... köpte ju nya hatthyllor igår ;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hallo!
En tv-kväll imorgon vore jätteskoj! Vore ju bra om ni kunde komma hit med tanke på läggning av barnen och så. Jonas jobbar nämligen eftermiddag. kan ju höras ikväll eller imorgon om tid å så!?